Bra dag med en bra vän

Jag och Nadjagumman var så duktiga idag, vi blev klara med matten. Äntligen! Och Nadja blev klar med resten av alla hennes skolarbeten, bra jobbat kära du! På eftermiddagen befann vi oss i fotostudion, mycket trevligt trots att allt är trasigt och ingen verkar vilja göra något åt det. Så nu sitter jag och retuscherar både studiobilder och några från balen. Åh, önskar att man kunde vrida tillbaka tiden!
Nikon D300 + 50mm 1.8 - s1/100 f/2.2 ISO160

Tack älskade du!


Bal # G&C I








Bal # Pimpelompen I




Sitter i skolan nu, passar på att ladda upp de bilder som jag hann slänga över på USB-minnet i morse. Imorgon kommer en riktig bildbomd, kan jag lova!


What a lovely couple!

Vackraste balparet, har jag hört? Hm... haha!
foto: Evelina
retusch: Jag

Studentbalen, Sundbyholms Slott

Jag ångrar inte att jag gick på balen. Det var nog den bästa kvällen i mitt liv, allting var magiskt. Trevligt och ja, sofistikerat! Man kände sig som en prinsessa, en vuxen sådan.

Dagen började med att jag vaknade runt sju och lyckades inte somna om. Vid 10 satt jag i frisörstolen på Frida Klippotek. Håret blev helt fantastiskt! Frisörerna gav mig komplimanger som "Du har så fina längder!" och "Din hårfärg är helt otrolig, jättevacker!". När håret var klart kom min fina vän Evelina och hennes man och hämtade mig. Evelina skulle fotografera med min kamera, så hon var med mig hela dagen. Hade en minikurs med henne och hon lär sig snabbt den där tjejen! Blev jättebra bilder med tanke på att det var första gången för henne att använda sig av en lite mer avancerad kamera.

Jag var så himla nervös hela dagen så jag var tvungen att ta mig ett glas vin för att lugna ner mig. När Evelina + familjen åt ut mot Sundbyholm var jag helt ensam hemma. Tror ni inte att det börjar spöregna och åska då?! Jag har aldrig varit med om ett sådant regn i hela mitt liv, det var fruktansvärt. Lusten att gå på bal försvann. Men när klockan närmade sig 16:00 var vädret på min sida. Det slutade regna, åskan försvann, då och då tittade solen fram.

Runt 16:30-tiden knackade det på dörren och en stilig Gustav i frack klev in. När vi närmade oss slottet och såg alla människor kände jag nervositeten stiga ännu mer. "Jag kommer trilla när jag kliver ur bilen! Jag kommer snubbla på min klänning! Jag kommer inte veta vart jag ska gå!" sa jag flera gånger. Bilen stannade och en man öppnade bildörren, jag klev ur utan att snubbla och jag förstod att alla paren skulle stå längs slottsväggen. Att stå där med all publik var bland det obehagligaste jag varit med om. Man visste inte vart man skulle fästa blicken, hur länge man skulle stå där, man oroade sig över om klänningen såg konstig ut eller om håret hade lagt sig. Kallt var det också! Så kallt att jag tillslut fick jag låna Mac's kavaj att ha över mina axlar.

Efter att vi stått där ett tag var det dags att mingla (vilket jäkla ord!), det knäpptes kort, minneskortet blev fullt så man fick stå och radera. Evelina var som sagt jätteduktig och hon tänkte verkligen på vad jag hade sagt om hur man kan komponera bilderna och vilka inställningar man ska ha och när man ska ha dem osv.

Alla var så vackra och vid middagen kände man sig vuxen. Man lärde känna nya människor, mat och vin smakade bra, stämningen var inte längre lika spänd. Allting var som i en saga. Man skrattade, det dansades vals, man hjälptes åt att lyfta klänningar när man skulle kissa och ja, jag vet inte allt. Känner att jag har skrivit ett megalångt inlägg, så nu rundar jag av med att säga att BALEN VAR FANTASTISK.

Stort tack till Nadja, Fredrik, Emma, Simon, Alexandra, Jesper och självklart min stilige prins (som Thea sa). Ni gjorde balen till ett minne för livet.

Skitdag

Skitdålig dag igår och skitdålig start på dagen, vädret kan fara. Är inte sugen på någon bal.

A Prom Dress

Här är den, min pärla. Tänk er en snygg make up, accessoarer, en vacker håruppsättning, skor så att man ser lång ut och min man (pojke?) vid min sida. Oh, my...
Bara jag inte snubblar när jag ska kliva ur bilen eller gå i trappan!
Taskig mobilbild.

Julia & Ebba



Systrarna Tufvesson

Hade ett fotojobb idag som var planerat att hållas utomhus. Och alla som bor i Eskilstuna vet att den som gick ut idag behöver inte duscha ikväll - så mycket regnar det. Vi fick göra det bästa utav situationen genom att jobba inomhus. Det gick bra, det också. Och jeeeesus, jag vill bo hos Julia! Det var verkligen en lägenhet i min smak!

Första retuscherade bilden från dagen.

Just my luck!


ingen student.

Jag är körd. 4 IG-varningar. Matte, historia, samhäll & idrott B. Känns bra, känns underbart. Jävla jag.

9 dagar kvar!

Det är tretusen grader varmt ute, idag springer jag omkring i ett långt linne + leggnings bara. Helsvart, jättetråkig. Äsch, ska ändå bara vara i skolan! Solade tidigare, fy va skönt det var. Måste ju få upp färgen till balen, haha!

Egentligen börjar jag inte förren 12:20, men känner att jag måste plugga. Det är bara 9 skoldagar kvar, fr.o.m den 4 juni är man ledig och den 12:e är det studenten! Har fortfarande inte fått in det i skallen att jag faktiskt går ut i år. Lär nog inte inse det förrens man står där på Årbyggan i sin vita klänning och med mössan på.

La ut min gamla systemkamera på blocker igår och har redan fått en del mejl om den, kul! Behöver pengarna, haha! La också ut kompaktkameran, hoppas den blir såld :)


Nej, nu ska jag se om jag hittar den kära PK så att man blir klar nån gång.

Nästa vecka = BAL

Det slog mig nyss att lördag om en vecka är det bal och jag saknar en liten väska & jag har ingen aning om hur jag ska ha håret! Vill ha en likadan väska som Jullen hade, tänkte köpa den igår men då fanns den inte kvar. Panik, panik, panik. Hår?! Väska?! Smink?!




Nadja IIII


I'm done

I remember you walking away.

Dansa med vapen


Vad säger ni om att vakna upp till det här 04:30? Vaknade av att någon/några skrek och tänkte att det måste vara grannarna. Sen hörde jag vad jag trodde var en bil och tittade då ut igenom fönstret & fick syn på en polis som stod bakom ett fordon och siktade med ett vapen mot något. Blev livrädd, men kunde ändå inte sluta kolla, jesus! Stod där bakom gardinen i 10 minuter och såg sedan när dem förde bort den ena mannen. Tänk att allt hände utanför "min" trapp! Hur sjutton vågar jag bo i Årby?

God morgon, bebis!


Berättar senare om en händelse som inträffade tidigt i morse!


Får man bjuda på en kopp?

Jag är så trött men jag får inte gå och lägga mig. Måste... plugga... Ögonen säger ifrån, känner hur dem sakta sluter sig. Ska man behöva tvinga i sig en kopp kaffe? Urk. Kämpa nu Pimpelomp, bara två veckor kvar!

I'm walking on sunshine

Har haft matte i 3h, nu är man väl mer eller mindre död resten av dagen? Sitter kvar i skolan, väntar på att klockan ska närma sig 16:00, då ska jag möta Jullen för att ge henne ett USB med några av bilderna som togs på balen i torsdags. 16:30 ska jag sola, sen hem och sova. Eller plugga. Plugga får det bli! Skulle egentligen fixat med min balklänning idag men hinner inte det, så får göra det imorgon. Nej, nu måste jag packa ihop här!


Missar

Den här bilden hade varit jättefin utan mössan. Vi får ta om den, gumman!

Who are you?

Okej, jag ska vara ärlig. När jag först såg den här kvinnan kliva ur bussen som hon och hennes gäng kom med tänkte jag: "Men hur ser hon ut egentligen?". Nu när jag har granskat bilderna som jag lyckades knäppa på henne tycker jag hon är hur vacker som helst. Kolla håret, hyn, leendet. Ja, hela hon!

Dålig, sämre, SÄMST.

Regnet har mer eller mindre öst ner hela dagen. Var inte alls sugen på att fotografera någon bal idag, men ett löfte är ett löfte. Stod där under paraflaxen och klickade på kameran medan bilarna rullade in med Eskilstunas snyggaste tredje-årselever. Allt var så hektiskt, kändes som att folk ville in så fort som möjligt. Då vill man ju inte stå där och "Nej, men kan vi ta en ny bild? Kan ni göra lite så..? Jag ska bara... "



Så 8/10 av de bilderna jag tog idag blev skit, är rätt nere över det. Är jävligt nere över det eftersom att jag har sett fram emot den här dagen, så blir allt bara skit. Varför kan jag inte? Varför åkte jag ens ut?

Nadja III


Student 2010.


Nadja II


Studentporträtt

Idag fotograferade jag Nadja, stumpan ville ha studentporträtt. Det var härligt att umgås med henne hela dagen, trivs i hennes sällskap. Allt känns så avslappnat! Hoppas att det blev ett gäng lyckade bilder som man själv är nöjd med. Nu ska jag fortsätta retuschera.

Vem vare som tände?!

"Vem vare? Vem vare som fucking tände?! Vad ska jag göra med mina fucking foton?!"

Underbart roligt hade vi i mörkrummet idag på fotolektionen. Det var spännande att framkalla bilder, fick dock lite panik när man inte såg sin egen hand framför sig i det lilla kolsvarta rummet. Nästa vecka får vi se resultat!

Chokladbullar

Häromdagen var jag och Tisefisen ensamma hemma. Jag föreslog att vi skulle baka något. Hon ville baka något kladdigt, det fick bli chokladbollar. "Ja, chokladbullar!" säger hon då. Sedan dess har jag fått tänka efter varje gång jag ska säga chokladbolllar. Hm, tänk nu Cim. Är det chokladbollar eller chokladbullar?


Sötnöt


& I don't really care


Fågelnäsan


Det hänger på håret

Nikon D90 + 50mm 1.8 - s1/320 f/2.0 ISO200

Eskilstuna



Allmänt babbel

Trötter! Jag har övernattat hos pojkvännen sen i onsdags och i morse kom jag på att jag borde åka hem och hämta rena kläder. Så nu sitter jag hemma ett tag och väntar på orka slänga mig i duschen och packa saker inför helgen. Ska spendera lite tid i skolan trots att historian inte börjar förrens 12:20. Nadja, Michis och jag har tänkt att plugga, det är ju bara 18 skoldagar kvar! Ska stanna kvar efter skolan också för att få klart en EU-uppsats. Blä. Sarah delade ut IG-varningar häromdagen och vet ni vad? Mer än hälften av klassen fick en! Jag som trodde att jag skulle ensam om det. Skönt! Nej, duschen var det, ja...

Photoshop CS5, must have!




Varför växer inte pengar på träd?

Okej, vad har jag att fixa/betala nu då innan studenten?

* Balklänningen (behövs både betalas och fixas till) + BH
* Skor
* Guldbiljetten
* Förmodligen högtalare till flaket
* Min del av flaket
* Någon som kan fota den förbaskade balen
* En ny minikamera (!)

Det är säkert mer. Och jag har inte råd. För tillfället äger jag 1700kr. Hur sjutton ska jag få ihop det här? Stressar sönder. Vill fan inte längre.

Hårda skuggor





Jag vet, man ska inte fota i direkt solljus. Men kolla på henne! Hur cool får man bli?!
Hon ut som en liten apa på den översta bilden.


...

Har inte råd med nånting. Jävla fan, jag hatar studenten.

DÖR PÅ ALLT SKOLARBETE!



Sitter i skola och dör lite, är trött på allt. Vill bara lägga ner hela skiten. Kommer ingen vart med pluggandet, samhällskunskapen & historian kan fara. Finns det något positivt idag? Ja, en sak! Jag körde ett spinningpass klockan 07:00 *klapp på axeln*

Gick förbi Gallerix och skymtade en hel del studentsaker som nallar, roliga kort, olika glas och uppblåsbara champagneflaskor. Kände ett pirr i magen som jag aldrig har känt förut. Det är en månad kvar, orkar jag?


Man leker ej med mat!

Lägg märke till dockan.

Från MVG till G

Här är mitt försök till "produktfotografering". Skitdåligt, äckligt svårt, inte alls som jag vill. Har sett både på bloggar och google liknande bilder och tänkte att det inte kunde vara så svårt. I hellskotta heller! Jaja. Att gå från MVG till G i foto sucks.

Har lärt mig gilla den.


Omotiverad & ledsen...

...av kraven & stressen.

Jag orkar inte. Jag har börjat hata allt den senaste tiden. Just nu hatar jag skolan mer än någonsin, jag hatar PK's värdelösa medieproduktion- och fotolektioner. SM's nya historie- och samhällslektioner, nya uppsatser varenda jävla vecka. Vet inte vad som är värst: att hon inte tar mig på allvar när jag säger att jag inte kan ett skit om dessa ämnen eller att hon går omkring tror att jag bara är lat? Jag hänger inte med när folk babblar på om riksdagen, USA's soldater, Columbus, Irak (Iran, Afganistan? Same shit different name!), alliansen och ja, allt vad fasen det nu är.

Och kära PK. Jag minns inte sist jag kände att någons lektioner var så meningslösa. Hade jag kunnat hoppa av Fotografisk Bild B så hade jag gjort det. Jag hade hoppat direkt! Okej, jag kan inte mycket inom foto men jag lär mig heller aldrig något nytt på en kursen. Känner mig omotiverad till allt, precis allt.

Fel inställning? Ja, kanske. Men jag får inte heller någon vidare motivation. Blir det någon student, tro?