Soooo L&P

8/10 gånger ser våra konversationer ungefär ut såhär. Vi växer aldrig upp.


IKEA med farmor & Jennifer

Jag gillar inte IKEA längre. Fast egentligen gör jag ju det. Jag älskar IKEA. Men jag avskyr att dem skyltar så förbannat dåligt. Jag skulle köpa stora handdukar till min far, och jag hittade ett par megastora för 79:- När vi hade satt oss i bilden och hade åkt ett tag kollar jag mitt kvitto. Vad tror ni det står?

BADLAKAN                    129,00
BADLAKAN                    129,00

Blev jag irriterad eller? Här har jag gått hela dagen och varit glad över att jag hittade billiga handdukar till pappa. Bra billiga handdukar. Trodde jag... Pfff!

Jag fick även med mig 3 ramar, 1 rosa resväska, 1 datorväska, doftljus, ljusstake, 1 kudde som jag kan ha på bussen och en julklapp till mamma. Resväskan + datorväskan fick jag av farmor i julklapp. Bra att den är rosa, då syns den! Nu behöver jag inte heller fråga Felix i fortsättningen om jag får låna hans. Kanon! Nu ska jag försöka plugga lite.

I didn't mean to fall in love

...but I did.


Julskyltning

Det blev inget solande, jag hann verkligen inte. Jag och pappa åkte till farmor för lite kaffe. Efter det stannade vi till vid Maxi för att handla lite, hem direkt och lämna varorna sedan gick vi ner till torget för att kolla julskyltningen. Det var jättemysigt, det enda som fattades var en halv meter snö. Jag träffade min lillasyster där också. Den lilla ungen har nästan vuxit om mig! Eller, vi är väl lika långa nu. Haha! LillCim, som de flesta kallade henne förut.


Muse - Uprising

If we could party all night

Första advent. ♥

Jag är d ö d idag. Men det är okej att vara död någon gång i månaden. Igår var jag, Emilia och hennes vänner ute på Natti. Det var himla kul att träffa lite nytt folk för en gångs skull! Ja, vad säger man mer än att vi hade det kanon?



Just! När vi stod och väntade på våra jackor började Emilia prata med Zanyar och han ville presentera oss för hans vän (eller om det var bästa vän? Jag kommer inte ihåg!). En tjej svissade förbi mig, gick fram till Zanyar och det visade sig vara hans vän. När hon vände sig om såg jag vem det var - det var för sjutton min kusin Sanna! Hon blev lika chockad (och glad!) som jag. Min gosiga kusin Sanna.

S: Men vad gör du hääär?!
C: Haha, jag är 18 nu så jag får vara hääär!
S: Men Guuud! *happy face, happy face, happy face*


Det blev mycket kramandes. Man kan inte bli annat än lycklig när man ser Sanna, just för att hon är så himla go. Hursomhelst... jag var hemma runt 3 och då var pappa fortfarande vaken.


Skorna jag köpte igår.

Senare idag ska jag fotografera lite på torget och ikväll ska jag soooola! Det blir ingen flytt idag, pappa ångrade sig i sista minuten igår. Haha! Och han hade glömt att informera Magnus och resten som skulle hjälpa till, så nu sitter Magnus i vardagsrummet och muttrar.


GULLE!


Jag älskar min lilla miniNikon. Den är söt på något sätt.

Hos pappa

Nu sitter jag äntligen i pappas sköna puffsoffa och myser framför den stooora TV:n. Småkollar på Idol, men funderar på att lägga mig i det stora badkaret. Det blir förmodligen sista gången då vi flyttar på söndag. *snyft* Det blir mycket flytt! Pappa flyttar på söndag och mamma kanske flyttar till sommaren. Hur många gånger har jag inte flyttat nu egentligen? Sjuttioelva?

Imorgon ska jag och farmor kolla efter ett par passande skor till mig. Jag glömde ju mina! Och jag måste ha ett par tills imorgonkväll. Jag, Emilia, Tove och Mia ska ut på Natti & det kommer nog bli jättekul! Bara min svullna mage går ner. Smärta, jag lider!

På måndag bär det av mot IKEA tillsammans med farmor och Jennifer. Längtar! Jag älskar IKEA, kan gå där inne 48 timmar utan att tröttna. Nä, nu ska jag fortsätta kolla på Idol ett tag.

På tal om ingenting - jag saknar min Gustav. En del av mig vill ta första bästa buss/tåg/flyg hem.

Räddare i nöden


Lika, men ändå så olika



Only almost here

Ensam hemma. Ingen Alex, ingen mamma, ingen Tis, ingen. Ketta jobbar, Alex stack och Thea är hos sin pappa. Jag har packat allt nu, har också testat att gå fram och tillbaka med väskorna. Det kommer fan inte gå imorgon. Jag ska gå enda till Sveaplan med dom två. Jag kommer få gå klockan 8 för att hinna med 9.20 bussen. Det är förjävligt. Nu känner jag att jag inte vill åka. Jag orkar inte åka. Jag orkar inte gå, vänta, åka, få panik för att inget funkar, vara ledsen, gråta. Men jag orkar inte heller vara kvar i den här skitstaden, i den här skitlägenheten, i det här livet. Kan det inte bara bli lätt?

Nej, nu ska jag ta mig ett kokhett bad, gråta en skvätt eller två sedan gå och vara vuxen igen.

But when I need you
You're almost here
And I know that's not enough

Same, same but different





Ser lite ut som ett ufo på den sista... Eller en fisk.



UPDATE: Hm, va underligt. När jag sitter och retuscherar mina bilder på min stationära dator ser allting jättebra ut, fina färger, klart ljus, knappt något brus. Men när jag sätter mig vid laptopen mår jag nästan illa av hur bilderna ser ut härifrån. Bilderna blir mörka, brusiga, tappar skärpan och ser nästan smutsiga ut. Fan va tråkigt.

Pimpelompen


Nikon D90 + 50mm 1.8 - s1/15 f/2.2 ISO320


Mamma


Jag tyckte mamma var fin idag, sa det till henne och sa att vi borde ta lite porträtt. Sagt och gjort.

Självporträtt är en konst

Idag är jag jättejättetrött, känner mig inte riktigt frisk. Fick städmani igår klockan 9 på kvällen: tog fram dammsugaren, knäskurade mitt golv, torkade av överallt, skurade garderobsdörrarna, bytte sängkläder och allt det där. Kände mig uppspelt efter det och kunde inte somna.

Tidigare idag hade jag en liten fotostund med mig själv. Det var grejer överallt - backar där stativet kunde stå, spegeln stod i sängen, smink var utspritt på golvet, kläder låg här och där, all kamerautrustning var där den inte skulle vara. Bilderna blev helt okej, gillar ljuset i mitt rum. Slänger upp ett gäng lite senare. Snart ska jag vara vuxen igen, måste gå och handla.


Tidsfördriv

Just nu håller jag på att skicka alla bilder från i lördags till Evelina. Det tar lite tid, men hur ska hon annars få dom innan jag åker? Jag tror inte vi hinner ses innan dess, så det får bli såhär. Jag tycker att alla blev så himla fina och bra! Vill visa allihop, men orkar inte ladda upp. Får välja ut ett gäng lite senare!



E. Sundström



Att göra under APU:n


Just ja!

Just ja - mamma berättade igår att jag inte får åka till pappa förrens jag har tagit vaccinet,
dvs efter torsdag.

Kul.

Utomhus

Jag tror jag har kommit på vad jag är bra på när det gäller foto. Jag är bra på att ta levande bilder. Bilder som man får en bra känsla i magen av. Jag blir alltid lika fascinerad av den ljuvliga bokehn i varenda bild jag tar. Ibland ser den så mjuk ut att man vill lägga kinden emot. Jag tycker att bokehn bidrar till livet i bilden. Det framhäver skrattet, blicken, rörelserna, personen i sig. Jag har försökt få till en riktigt bra "modellbild", jag har försökt klura ut hur studion fungerar och olika ljussättningar. Men jag lyckas aldrig. Så därförtror jag att jag är bra på att ta levande bilder. Utomhus är min grej.





Har känslan hittat tillbaka?

Igårkväll när mamma hade åkt iväg och jag hade lägenheten för mig själv ringde Gustav och sa: Vi kommer och hämtar dig nu. Det var ord och inga visor! Packade väskan och åkte. Det var på tiden att jag åkte, sist man var där var ju i april. Det var underbart att krypa ner i babys säng igen. Får se om man åker dit ikväll igen?

Idag hade jag och Evelina stämt träff. Hon skulle få vara min modell igen och behöva stå ut med mitt eviga tjat om hur man ska hålla reflexskärmen, att hon ska böja lite mer på huvudet, in med hakan och allt det där. Så när hon kom hit pratade vi lite skit och kollade på bilder från Halloween. När solen lagt sig lite började jag sminka Lajnus och jeeesus vad bra det blev! Himla fint, nu ger jag mig själv en klapp på axeln.

Vi traskade iväg i kylan. Väl på plats fick stackarn stå ut, jag har säkert gett henne lugninflammation nu... Bilderna blev bra och för första gången på länge har jag en härlig känsla vad det gäller mitt fotograferande. Så nu när Evelina har åkt hem ska jag sätta igång med retuschering.


Nikon D90 + 50mm 1.8 - s1/250 f/2.5 ISO320
Modell:
Evelina S


LYCKA!

Äntligen är du ute ur vårt liv!

An Angel

Tack för att du stöttar, förstår & finns. ♥

Skratta eller gråta?


Pretty in Pink

Vi skulle fota olika teman igår som skulle innehålla mode. Min modell blev sjuk dagen innan och jag tänkte att jag skiter i att fota då. Det är inge vidare att behöva leta upp en modell i sista minuten och sedan fixa rekvisita också. Så jag struntade som sagt i det.

Men när jag väl stog där i studion och sminkade Tilda fick jag världens sug efter att få fota. Jag nallade åt mig Caroline som jag sminkade i jättejätte rosa färger. Jag ville få ljusa, gulliga bilder. Men eftersom att jag är skitkass när det gäller att fota i studion blev mest som en vanlig porträttfotografering - en väldigt rosa sådan! Om jag inte får ihop mina bilder till något "mode-repotage" så jag väl helt enkelt göra om allt. Det var ju faktiskt inte meningen att jag skulle fota detta ljusa och rosa. Mitt skulle vara päls, höga klackar, hårt sminkat, ja ni fattar! Men visst blev Caroline gullig? Hamsterbilden, Caroline. Hamsterbilden.


Mitt egna monster


Nikon D90 + 50mm 1.8 - s1/10 f/2,8 ISO320


Nikon D90 + 50mm 1.8 - s1/25 f/2,2 ISO400


Helvetes söndag


DRIV MED MIG!
Ska jag behöva ta bussen 10.20 från Eskilstuna, med all tung packning och sedan sitta i Nyköping & vänta i över 1 timme på nästa buss? Det kommer vara kallt & grått och jag kommer avlida! Jag är liten och klen, jag klarar inte att bära mina väskor. Och sen sitta och vänta hur länge som helst på nästa buss? Åååh, jag älskar min tur!

Flodhäst


Orkar ej vara ett svullo! Blir galen och deprimerad. Orkar ej sova, orkar ej vakna. Orkar ingenting.

Caroline



Vi hade en fotostund i grupprummet. Bilderna blev inte helt fel!
Dem från grupprummet blev faktiskt bäst idag.


NyGammalt


Mycket nyretuscherat idag.

Gamla bilder, ny retusch






Sanna Ek


Bortglömd!


Magont

Jag kommer inte ur sängen! Jag överdriver inte, jag har för ont i magen för att ta mig ur sängen! Pekfingervalsen.

Träning 2010

Hmm..., det har inte blivit mycket skrivet i den här kategorin. Skäms! Men efter jul, då fan. Då ska jag köpa ett spinning + gympakort och ta tag i allt på riktigt. Jag ska komma i en snygg balklänning, ingen ballongmage eller otränade armar (otränad kropp kanske man ska skriva?)! Jag ska inte stå där på min studentdag och se pluffsig ut. Ska ändra allt, ska vilja och vara envis.


En lååång söndag

Det kommer förmodligen bli en lång söndag för mig. Jag åker eventuellt till pappa. Kommer isåfall hem precis innan jul och åker ner strax efter nyår igen. Det är rätt mysigt att åka buss trots allt. Jag har ju datorn, 3 larviga modetidningar, en tjock halsduk, musik, osv. Dock får jag krupp om bussen är smockad. Dela platser, sitta ytterst, trängas... nej tack.

Oooont

Jag har inte sovit någonting i natt pga magen. Gick upp för ca 1 timme sen, bara för att gå runt i lägenheten och visa att jag har ont och sedan för att lägga mig i sängen igen. Jag har blivit ett äckligt finnmonster också! Finnar överallt i ansiktet, jag orkar inte. Vilka beskymmer man har... snyft.

Snart åker jag till pappa!

...is my heroin!

Seriöst, jag kan ej sluta lyssna på den här låten. Blir glad och taggad varje gång jag hör den.

Lördagskvällen

Det är lördagskväll och folk är ute och tjoar och skålar. Jag sitter i min säng och kollar för fjärde gången på Lilla Snigel tillsammans med min lillasyster. Livet leker.

Bästa pojkvän, sämsta flickvän

Igår kom min Gustav hit. Det känns som att jag inte har träffat honom på år och dar. Och det är ju sant, för visso. Vi har inte träffats sedan Halloweenfesten, eftersom att jag blev sjuk strax efter och när jag blev frisk så blev han sjuk. Men nu är vi båda friska! Vi hade myskväll framför TV:n tillsammans med en massa onyttigheter.

Han har nyss åkt hem och jag sitter och kollar på mitt hemprov. Känner saknad och tomhet. Om jag får klart det här provet idag åker jag bannemig hem till honom ikväll! Har så jäkla dåligt samvete; Jag har inte varit hos honom sedan... april? Jag vet, jag är världens sämsta flickvän. Jag vet inte varför det har blivit så. Måste ändra på mig.

APU:n

Tror jag har fixat min APU nu. Den kommer bli lugn och väldigt stilla, inget märkvärdigt. Huvudsaken är att jag hinner plugga ikapp allting och det gör jag nu. Det kommer bli som en liten minisemester. Det tråkiga blir väl att läsa min loggbok... det kommer inte finna mycket i den. Äsch, va fan. Huvudsak nr.2 är ju att jag faktiskt har någonstans att vara på min APU, sen vad man gör hör inte dit! Jag undrar bara om jag ska åka upp och ner två gånger, eller bara åka ner och stanna där tills v5? Fast då blir jag borta jättelänge, och kommer få fira julen med pappa trots att det är planerat att jag ska fira med mamma. Jaja, får se hur jag gör!

Sjuka

Nu har mamma också blivit sjuk. Och jag måste gå och handla, men jag orkar verkligen inte. Pissråttan Alex hjälper som vanligt inte till här hemma, bara sitter inne i sitt vidriga rum och röker. Jag vet ingen som saknar mer respekt än den människan.

Jag är trött, allt tar på krafterna och inget fungerar.
Varför kan det inte vända och gå bra för en gångs skull?!

Söndagsmusik


Födelsedagsbarn


Lilla Sanna blir 18 år idag, grattis! Hoppas du hade en lyckad utgång igår
& att du får en trevlig födelsedag idag.


Varning för ras

Jag fick nyss ett samtal från Evelina. Vet ni vad jag hörde? Jag hörde min Gud sjunga "Varning för ras". Jag rös i hela kroppen! Önskar att jag var där tillsammans med henne. Det ska vara vi på LW-konserter.

UPDATE:

Jag fick höra "Kom Ihåg Mig" också! Lycka.

Mumsig "sittpuff"

Det här var rätt gulligt - kuddar/sittpuffar som ser ut som bakverk. Jag tror att om jag skulle köpa en av dessa till min lillasyster skulle hon börja tugga direkt. Allting kommer från Bluebox.




"Hej & välkommen till JB!"

Älskar verkligen John Bauergymnasiet i Eskilstuna. Det är alltid lika kul när man ska ringa och sjukanmäla sig och ingen svarar. Nu har jag ringt 3 gånger. "Ja, men man kan ju lämna ett meddelande." Mm, det kan man. Och då får man ogiltlig frånvaro för att ingen kollar sina jäkla röstmeddelanden. Är så trött på den skolan!

Halloweenpix


Här, kära vänner, klippte jag mig i ögonlocket.







































Halloweenfesten

Ja, jag hade Halloweenfest här hemma igår. Det blev en sådan misslyckad kväll, eller... den var inte det i början. Det var faktiskt riktigt roligt fram tills runt 12. Det trillade bl.a. in en nunna, en pirat, några smurfar, en städerska. Jag hade t o m besök av maffian och självaste Günther! Själv var jag djävul, men en söt sådan.

Alla verkade ha roligt, det var mycket tjoande och dansande. Jag har varit jättenervös för den kvällen - t.ex. att det skulle bli världens flopp, att folk inte dök upp eller att alla rev hela lägenheten, att någon granne skulle ringa polisen osv. Men det hände inte, som tur var. Det som förstörde festen totalt var en oinbjuden gäst. Han var inte ens en gäst. Förstöra lyckades han göra i alla fall. Trodde verkligen inte att han kunde sjunka så jävla lågt. Tänker inte gå in på detaljer. Inte en chans att jag hade klarat kvällen utan underbara Tilda och hennes Simon. Inte en chans. Jag kommer aldrig glömma det ni har gjort för mig. ♥

Tack alla som kom, jag hoppas att ni hade en bra halloween! Jag ber om ursäkt för allt som hände på slutet. (slänger självklart upp bilder senare, jag varnar för en bildbomb. Det blev över 500 bilder igår)