EN-EL3e

Skit också! Såfort jag får pengar lägger jag dom alltid på kameran. Nu har jag beställt ett extra batteri vilket behövs. Det kommer förmodligen på onsdag, då kan jag äntligen använda mitt batterigrepp. Där försvann mina 350kr. Nu är jag pank, igen.

Ändrade planer

Gårdagen blev inte alls som man hade planerat. Nadja kom till mig vid 18, Tilda och Simon kom vid 19. Kanske en timme senare gick vi vidare till någon Jonas som hade förfest. Det var inget att ha, tyckte vi. Så vi drog till Djurgårn där Nadjas kusin bor. Jag var inte så taggad på att gå ut längre, jag bestämde mig därför för att åka till Skogstorp där Fredde hade fest. Gustav kom och hämtade mig 20 minter efter att vi hade klivit in i Mimmis lägenhet. Det var kul att vara med er så länge det varade, babes! Mycket trevligt att få träffa Tildas (känns fortfarande ovant att säga det) Simon! Måste berätta en sak för er tjejer imorgon, påminn mig. ♥
i love u.


Väl framme i Skogstrop gick vi fel. Vi traskade alltså omkring på en helt okänd människas tomt och letade efter Freddes dörr. Hittade rätt tillslut! Hos Fredde var det rätt lugnt, folket rullade in runt tolv. Tvingade dit Martin, han fick vara mitt sällskap för kvällen. Vi hade bl.a. kuddkrig i soffan (på tal om ingenting, sådär). Blev förvånad när Carolines KJ anlände. Vi funderade på att åka tillbaka till stan igen, men Tilda och Simon var påväg hem då och Nadja vet jag inte vart hon höll hus. Så jag stannade kvar i Skogstorp. Det blev som vanligt en hel del bilder och en massa skratt med alla dessa nya vänner som man har fått. Ni är för härliga allihop! Runt 1 ville en vinglande och sluddrande pojkvän åka hem. Det var kul igår, men nästa gång får inte Fredde välja musiken. Man måste ju kunna dansa också, människa! Haha!

Idag blir till att ta det lugnt. Funderar på att ta en fotorunda, ska försöka få med mamma. Senare ikväll blir det till att plugga och förbereda inför morgondagen.


Då smäller det!

Snygga så in i! Glada och taggade, känner ett lyckorus som far igenom hela kroppen. En och en annan drink har åkt ner. Egentligen har jag inte råd att gå ut, men äh, va fan. Säger som Uggla:

"Det är värt å leva fattigt ett tag,
om man får vara kung för en dag!"


Nu kör vi, tjejer!

Fiskpinne-Amanda

Men Jesus! Eftersom att jag har så tråkigt och känner mig så ensam ikväll tänkte jag roa mig med att kolla runt bland olika bloggar. Det har varit en hel del prat om dessa s.k. "fjortisbloggar". Jag har inte direkt brytt mig om att kolla in dessa småtjejers bloggar tills ikväll då jag klickade in mig på Amandavardet. Menar den här tjejen allvar? Är hon verkligen sådär korkad? Tror jag byter ut Alexandras IQ-fiskpinne-stämpel mot IQ-fiskmås och fäster fiskpinnen med nagellim på Amandas panna istället. Jag såg den här videon och kunde verkligen inte sluta skratta åt flickstackarn. Klicka på play, luta er tillbaka och var beredd på ett gott skratt.


Jag kan inte annat än att hålla med Katrin!

Värdelös kväll

Har så himla tråkigt, är ensam hemma. Alla andra verkar vara nere på stan. Hade gärna gått ner men kan inte höra av mig till någon eftersom att jag aldrig har råd att tanka mobilhelvetet. Imorgon blir det förhoppningsvis utgång med Nadjagumman och Tildus. Det blir kanon, as always!

Älskade vän

Nadja, snuttegumman, jag finns här för dig. Jag kämpar och försöker, och det är mycket tack vare dig. Jag säger inte att jag finns här för dig för att jag på något sätt skulle vara skyldig dig det. Jag säger det för att jag verkligen vill. Jag önskar bara att jag kunde göra något mer.

Jag får liksom ingen ordning

Men vad är det här? Något jag har missat? Hur längesedan är det den här kom ut i luften? En ny låt från Lasse! Och med ett nytt sound dessutom. Inte direkt "Lasse-musik" enligt mig. Men efter att ha lyssnat på den ett tiotal gånger har den blivit en favorit. Skulle inte vara fel att höra den i Linköping den 10:de (har jag för mig?!) december. Jag skulle ha gjort mycket för att få vara där, men som vanligt har jag inte råd med någonting. Åh, jag skäms nästan.

Lars Winnerbäck - Jag får liksom ingen ordning

...när du hämtar ditt paket.

MITT BATTERIGREPP HAR KOMMIT! iiiiih!

Alexandra "Kissie" Nilsson


Antingen är hon riktigt jävla korkad, eller så spelar hon bara dum. Någon borde fan klappa till snorungen.

Julian Smith


Ugnen fungerar igen - Lycka!

Någon fotolärare hade man inte heller, så vi gick hem allihop. Vem orkar kolla på ett flottrace i det här vädret? Jag och Sanna hade planerat att fota lite i studion på eftermiddagen, det gick ju inte heller eftersom att dom håller på att flytta studion. Känner att den här dagen i skolan inte gav mycket. Kunde lika gärna ha stannat hemma.

När jag kom innanför dörren här hemma berättade mamma att dom hade fixat vår ugn. Lycka! Jag satte genast på mig förklädet och började baka. Kladdkakemuffins, ungefär. Jag har gjort det igen - jag är mästare på att baka. Jag skulle fasen ha gått nån linje där man bara bakar hela dagarna. Det finns ett JB någonstans i Sverige som har det faktiskt!


Bortvald Kurs

Jag gick till Micke på 10-rasten och tog bort Engelska C. Jag känner att jag inte kommer klara den. Visst, det är bra att ha, men man måste också klara av den. Det stod emellan Engelska C och Histora A. Jag gillar varken eng C eller historia, men var ju tvungen att välja något. 2500p, exakt. Nu gäller det att ligga i och inte sumpa det här. Sumpa inte det här nu, för i helvete Cim!  Ska leta upp Helena imorgon också. Det står på mitt schema att jag ska ha Idrott & Hälsa B nästa termin. Eh, varför? Något är uppenbarligen fel. JB, JB, JB. Vad förväntar man sig egentligen?


Puckon...

Men va bra att psykologiläraren inte är här, det är ju toppen! Kom in två virriga lärare och undrade vad vi ville göra. Dom hade inte direkt några idéer om vad man kan göra nu när hon är borta, hon hade ju inte lämnat några uppgifter heller. Så antingen fick vi kolla på Donnie Darko (NOO!) eller skriva något om Anna Odell och vad psykologi är. Inget av dessa två alternativen är lockande. Sanna sitter brevid mig och har redan skrivit en hel sida ser det ut som. Hm, vad är psykologi? Hur får det att känna dig? Hm...

There ain't no need to go outside


Låt som kommer spelas om och om idag.

Foto B idag!

Nyduschad och fräsch. Det blir en lugn mysdag med psykologi nu i tre timmar, sen det bästa - Foto i 3 timmar! Jag undrar om man behöver datorn nu på morgonen. Kan man lämna den hemma? Jag orkar inte bära, den krossar min lilla axel.

Muuu

Vi ska göra en ny design till mjölkförpackningarna.
Jag har ingen aning om vad man kan göra...
 

Mjölkförpackning


Dålig dag

RAAAAAAAAAH! Hade hållit på med en mediauppgift. "Reklamens bild av Sverige". När jag nästan är klar, tror ni inte jag raderar skiten?! ÅH! Får göra om skiten ikväll, om jag orkar. Ska träna sen, om jag orkar. Känner bara för att sova just nu. Blir inget foto idag. Depp.

Svar!

Svar till anonym:

Jag har för mig att jag köpte den på Netonnet och den kostade runt 10 000:-


God morgon...

Är så äckligt jävla trött! Har lust att gå till skolan i myskläder och utan smink men det ser ju förjävligt ut. Vi har media hela dagen idag (har för mig att vi får träffa den nya fotoläraren nu på morgonen - iiih!) och jag känner mig inte speciellt kreaktiv. Min hjärna är nollställd. Jag ska gå heeela dagen sen komma hem och bädda ner mig i soffan med en stor kopp te. Bara ha det mysigt med andra ord!

Nej, fan det går ju inte. Ska ju fota idag!

Foto vs. Träna

Har himla tråkigt. Sitter i sängen (tog hem datorn från skolan idag!) och funderar på morgondagen. Försöker planera och lösa allt. Jag ska fota Nadja och förhoppningsvis Jessica imorgon, men kom på nyss att jag hade ett träningspass 17:15. Hoppas jag hinner, behöver verkligen röra på fläsket.

J'adore


Toujours?

Dålig start

Sån jävla kass start på en ny vecka. Sån jävla kass start på det sista året i gymnasiet. ÅH! Jag önskar att jag tyckte skolan var intressant och att jag kände mig tvungen att gå dit. Jag har svårt för att tycka det är kul i skolan. Varför är det så? Är det för att jag oftast håller munnen stängd och tankarna för mig själv? När är det roligt egentligen? Foto- och medialektionerna är roliga. Men ska resten vara pest och pina? Det blir vad man gör det till, jag vet. Men åh. Det här året kommer varken blir lätt eller roligt...

"%#!%(/!

JAG HATAR MITT JÄVLA SCHEMA! Inga lektioner med någon man känner, underbart! Fan, jävla fittJB.

Ny vecka

Fy fan, jag är helt död idag. Vaknade halv 6 och kunde inte somna om för att Thea skrek. Måndag, ny vecka. Religion nu på morgonen i 3 timmar. Efter det har jag matte i 3 timmar. Jag kommer inte orka med matten, kommer inte orka med den här dagen. Känns som mitt huvud kommer explodera. Jag tror jag skippar matten, får se hur man mår.

...ingen sommar utan Lasse

Håller på och lägger in lite nya låtar i min mp3. Scrollar ner och ögonen dras automatiskt mot Lars Winnerbäck-mappen. Dubbelklickar på Lars Winnerbäck - Live För Dig - Hugger I Sten, hör publiken jubla och ryser till. Då slår det mig - den här sommaren har varit helt utan Lasse. Hur har jag lyckats med det? En sommardag utan Lasse är ingen sommar. Inte konstigt att den här sommaren har varit som den har varit. Åh, vad jag saknar det. Det är att stå där vid scenen och vänta, det är när man tar i från tårna och skriker "Lasse! Lasse! Lasse!", det är när man känner pirret i magen till "Åt Samma Håll" och "Du Hade Tid", det är när tårarna tränger fram i tredje versen av "Om Du Lämnade Mig Nu" tillsammans med Miss Li. Jag känner mig helt tom pga det. Usch, va löjligt egentligen! Men ändå.., ingen sommar utan Lars Winnerbäck.


Fototillbehör

Då var det beställt! Om några dagar har jag ett batterigrepp här hemma. Iiiih! Då blir porträttfoto kan jag lova! LÄNGTAR!

Blåbärsplockning

Jag, mamma och Tis var i "Årbyskogen" (finns det ens något som heter så?) idag och plockade blåbär. Skönt med frisk luft, men känner att jag fortfarande inte är riktigt frisk än. Jaja, det löser sig väl. Magen har börjat krångla igen, har ont och ser gravid ut. Lär väl skrämma ihjäl baby när han får se mig senare ikväll.

Filmade lite när dom plockade. Lägg märke till hur mamma plockar och Thea äter det som mamma plockat. Lyssna också på hennes ursäkt till varför hon inte vill titta in i kameran.

"Jag orkar inte."

...

Jävla skitdag. Jävla ballongmage.


Första dagen, ITM3

Då går man i trean nu då. Vi fick behålla vårt kära namn - Älvan. Tur det! Pinsamt på studenten annars. "BYTINGEN!" Vi fick våra datorer idag. Kommer ihåg förra året tog det mer än en vecka innan vi fick dom. Jag hade dock ingen användning för min - jag har glömt mitt lösenord. Fiskminne. Det får jag lösa på måndag, om jag vågar gå till Danne.

Vi har fått en ny fotolärare, YEES! Hela klassen tjoade när Micke berättade att Anders hade slutat. Va elaka vi är! Haha! Vi gick inte alls länge idag. Tror att vi fick gå efter 40 minuter. Alltid MentorMicke: Men nu vill inte jag sitta här längre, så fuck off! Härlig människa.

Schemat kan ta sig. Långa dagar, varenda dag.

ITM3/Älvan

Första dagen på det sista året i gymnasiet. Det fixar vi!

Porträttfoto


Enskilt, tillsammans med en vän eller kärleksporträtt.
Du väljer. Självklart får du/ni välja ut ett antal bilder som du/ni vill ha!
Huvudsaken är ju att jag utvecklas inom porträttfoto, eller hur? ;)


Jag avlider, långsamt

Det känns som att jag bara blir sjukare. Idag har halsen lagt av. Det känns som jag brinner upp och fryser ihjäl på samma gång. Ska man behöva gå såhär till skolan imorgon? Visserligen är det bara nån timme som man är där, sen får man gå hem igen. Det klarar jag. På tal om skolan - Lilleman börjar gymnasiet idag! Det blev Rinman. Hoppas det går bra för honom.

The Prom


Nikon D40 + 50mm 1.8 - s1/4000 f/1.8 ISO200

Behind blue eyes


Nikon D90 + 50mm 1.8 - s1/50  f/1.8  ISO200
© Cim Vuorinen

"Säärrriöst?"

Jag fotograferade Lilleman igår. Att jag bossade omkring med honom, bestämde hur han skulle hålla reflexskärmen, hur han skulle stå osv var inte populärt. Han tröttnade efter 10 minuter. Men ändå vill han ha alla bilder, det lilla fanskapet! Haha. Testade att fota i trapphuset och shiiiit, kolla ljuset! Jag älskar det.

Nikon D90 + 50mm 1.8 - s1/30  f/1.8  ISO400
© Cim Vuorinen

Jävla skitdag

Alltså, den här dagen har varit helt värdelös hittills. Önskar att jag hade kunnat sova bort den.

Fredagskvällen ♥
















Fredag/Lördag

Fredagskvällen vart riktigt lyckad! Ärligt talat var jag inte jättetaggad. Tur att man gick ändå! Vet inte riktigt vad man ska skriva förutom om hur kul det var. Jag får helt enkelt lägga upp bilder som får beskriva hur det var! Tack underbara människor ♥

Tyvärr var inte lördagskvällen lika lyckad... Jag och baby började gå mot stan sent på kvällen, hade väl gått 5 minuter i regnet då vi insåg att det inte var värt det. Vi gick till Hemköp för tredje gången den här veckan (bara för att handla mat, hygienartiklar, osv!) "Jag vill inte bli vuxen än." sa Gustav. Vi kommer nog aldrig bli vuxna på riktigt, baby. Kvällen slutade med att han satt bänkad farmför tv:n och jag framför datorn med mina bilder. Nu är sommarlovet i princip slut. Fan.

Stan med Nadja

Hemma från en runda på stan tillsammans med Nadja. Trevligt att bara gå omkring och prata om allt och inget. Hittade en t-shirt på Gina som jag bara måste ha! Nu slappar jag bara, borde väl göra mig iordning lite smått inför kvällen. Men jag vet inte vad som hände med värdet? Det bara försvann. Ska regnet förstöra denna kvällen också?

Dagens planer

Jag vaknade NU. Tack Thea! Fan. Känner att jag behöver sova mer, men det går inte när hon skriker och är grinig för att ingen vill bära henne. Kommer inte orka träna sen om jag inte får sova. Men jag måste träna! Jag ska. Jag får försöka somna om. Ska träffa NadjaGumman efteråt och ikväll blir det förmodligen Åfesten med folket.

Klart!

Nu tror jag att jag är klar med bloggen! Ville ändra färgerna, men neeej. Jag orkar verkligen inte! Tycker det blev helt okej. Säg till om det ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig-att-dö.

Förhoppningar


Skitväder

Skit väder. Av alla dagar så var regnet tvunget att ösa ner just idag. Fan. Jag känner inte för att ligga hemma och inte göra nånting. Så typiskt, så jäkla typiskt. Min tur som vanligt?

Bortglömda bilder

Passar på att slänga upp ett gäng bortglömda bilder!






Ny design på väg!

Som ni säkert ser har jag gjort små förändringar i bloggen. Små förändringar som tog hela två timmar att fixa. Jag vart tvungen att radera alla koder, skriva om alltihop och pillra med en ny header i photoshop. Så nu är jag heeelt slut i huvudet. Ska fortsätta mer imorgon. Nu blir det en kopp grönt te för halsen och Kenny Begins. Den är inte lika bra när man kollar utan G. "Det lyser en lampa här, ska jag trycka på knappen?" 

Sjukare

Gustav har sovit hos mig i två nätter nu. Som sagt så sket sig våra planer igår. Vi bäddade ner oss i sängen istället med glass, tända ljus och en film. Man borde kanske vara sjuk oftare? Att bli ompysslad är mysigt. Idag mår jag väl ungefär likadant som igår, om inte värre. Usch, jag saknar honom redan! Nej, om man skulle ta och bädda ner sig i sängen med lillasyster som också är sjuk?

Sjuk

Sjuk. Baby och jag skulle ha gått på bio ikväll, men han tar hand om mig istället.
Vi är rätt bra tillsammans ändå, trots allt.

Håll ditt huvud högt

Favoriten just nu:

Gårdagens Åfest

Gårdagen började med att jag och Lillemans flickvän gick ner en runda på stan, det var ju så fint väder! Vi låste upp min mobil så nu är jag anträffbar igen. Men som sagt så har jag inga nummer kvar, fortsätt skicka era! Jag köpte en kjol och ett par illrosa trosor på Gina + 3 par örhängen på Guldfynd. Vi gick omkring en bra stund, pratade och hade det trevligt.

På kvällen runt 9 kom G på cykeln, vi gick med Dine ner på stan sedan vidare mot Rothoffsparken där "våra människor" var. Det var en helt okej kväll! Just ja, jag fick träffa Sven i nyktert tillstånd för första gången! Det var häpnadsväckande. Jag vet inte riktigt hur många vi var, det var en hel del där i den mörka parken. Jag och G drog oss hemåt ganska tidigt, mötte Dine för jag hade lovat Lilleman att hon inte skulle få gå hem själv.

Hittills har jag inte gjort så mycket. Solat, skrattat åt bilderna från igår, städat och så. Funderar på att sova en stund, är jättetrött. Skicka era nummer! Bilddagboken, Facebook, [email protected] eller till min mobil.

Åfest

Lilla storasyster och stora lillebror går tillsammans ikväll. Han fick bli min dejt. Tihi, lite gulligt att vi kan hålla sams trots allt. Nadine fick helt enkelt dela med sig av Lilleman. Haha! Dine och jag har likadan outfit. Det var dock inte meningen, antar att vi tänkte lika bara. Just nu sitter vi och inväntar rätt tillfälle att gå. Hoppas man träffar något roligt folk, man vill ju inte gå med Lilleman hela natten. Ta inte illa upp nu, Alex! Haha!


Mobilhelvete


Det är fredag, det är Åfesten, det är inget planerat ikväll. Hur i sjutton ska jag få tag på mina små människor utan mobil? Jag tänkte inte så långt. Fan. Jag får väl knallla ner till stan och se om man hittar något ställe där dom kan låsa upp den. Har för mig att man måste skicka iväg den och bara det kommer ta 5 dagar. Jag ska aldrig kasta min mobil i väggen/backen igen. Nej, jag måste få tag på dom. Måste ut, måste ha roligt, måste komma på andra tankar.

Morgondagen... & 8 dagar framåt

Åfesten börjar imorgon - vad gör man? Jag känner mig rätt låst. Känns som man inte har några valmöjligheter. Ska höra med Tilda och Sanna vad dom ska göra, kanske kan vara med de små trollen.

Döööööööööööd

Jag skulle inte ha suttit uppe hela natten, är helt förstörd idag. Mår inte alls bra. Höll på att somna i duschen. Jaja! Nu är allt packat och klart, har en ny-gammal mobil med mig hem. Pappa hade en liggandes här hemma som jag fick. Nu väntar jag bara på att han ska vakna så vi kan gå till stationen. Usch, jag ser inte fram emot att sitta i Nyköping och vänta en timme på nästa buss. Resan dit har jag inget emot, det är att sitta där och vänta som är det jobbiga.

Zzzz...

Jag är fortfarande vaken! Ligger i soffan och tittar på Cartoon Network. Jag ska försöka vara vaken till pappa har gått upp. Skönt att sova bort den förbannade bussresan. Dock känner jag hur ögonlocken blir allt tyngre... Nu börjar Dexters L!

Nattblogg

Klump i magen, orkar inte mer. Jag har inte gått och lagt mig än. Försöker hålla mig sysselsatt så att jag kommer på andra tankar. Har "ghostat" (som dom så fint kallar det i skolan) pappas ena laptop. Håller på med den andra nu, tar kanske den stationära också. Det lär bli en del inlägg i natt!

...not a million fights could make me hate you.


Mot Eskilstuna

Borde verkligen gå och lägga mig, ska upp tidigt imorgon för att hinna med bussen mot Nyköping. Mm, imorgon bär det av mot Eskilstuna igen. Men jag kan inte slappna av, jag är helt matt i kroppen, men det är för mycket tankar som far fram och tillbaka i skallen på mig. Det är väl lika bra att jag är uppe hela natten? Så sover man hela vägen upp. Åh, så måste jag sitta i Nyköping hur jävla länge som helst och vänta på den andra jäkla bussen! Spendera 9 timmar på att åka buss är min hobby, yay! Jag älskar det! Verkligen! Gud... jag avskyr morgondagen.

Om och om i lurarna

My whispers turn to shouting
The shouting turns to tears
Your tears turn into laughter
And it takes away our fears


Brunnsparken

Som vanligt vaknade jag tidigt idag. Redan halv 8. En halvtimme senare var jag ute och hade tänkt att jag skulle sola solarium, eftersom att vädret sviker. Men när jag kommer dit och ska växla min femtiolapp står det: Den här maskinen växar inte den nya femtiolappen. (Den med silver-remsan!) Fan, helvetes jävla... Jaja, så jag gick vidare mot Brunnsparken. Åh, va fint det är där! Var lugnt och skönt, ett perfekt tillfälle att rensa tankarna. Funderar på om jag ska sova en stund. Det blir jobb senare.


...

Jag känner bara för att lägga mig ner, somna och hoppas på att allt är borta när jag vaknar.

Dagens planer

Idag ska jag försöka tjäna ihop lite pengar hos farmor. Ska snart ringa henne och kolla om hon behöver hjälp med något. Och så ska jag passa på att sola nu när jag är här! Det är mycket billigare än i Eskilstuna. Får se om jag hinner gå ut till Brunnen och fota lite också, det vore härligt att se hur det ser ut där nu. Ikväll ska jag förhoppningsvis träffa Emilia. Får se vad vi hittar på!


Aldrig utan en GPS!

Då var man framme. Två idiotkusiner i en bil gick förvånansvärt bra! Blev lite race på E4 med två andra killar. Haha, fy vad vi skrattade! Åkte inom McDonalds och köpte 12 cheeseburgare. Jag antar att Johan var hungrig. Allt gick som sagt bra, kul hade vi och vi klarade oss utan mobiler.

Just! En nyhet! Jag är med i klubben! En i gänget! En av dom! Jag har skaffat Facebook. Nu är Sanna lycklig, hihi! Nej, men när t o m mammas pappa (ej morfar i mina ögon) har en så kände jag att då var det dags. Nu ska jag bädda ner mig soffan och titta på mitt älskade barnprogram - Boomerang.

Ronneby


Då åker vi mot Ronneby idag, jag och Johan. Det är lite impulsivt, jag vet! Men ändå, fan skönt att åka iväg. Emilia ringde igår och frågade vad jag skulle göra idag. "Inget", sa jag. Hon tyckte att jag kunde åka ner eftersom att Johan ändå skulle köra upp Lilleman och Nadine. Det blir kul! Två idiotkusiner i bilen, ingen av oss har någon mobil och ingen har koll på vägen. Hur ska detta gå? Tacka Gud för GPS! Nej, nu ska jag packa.

Utan nalle

...och som grädde på moset så har mobilen gått sönder. Går allt åt helvete idag eller?


Gårdagens shopping